Hjem
Blogg
Nettkurs
Kajabi
Video
Firestarters
Tilbake til Blogg
Tilbake til Hjem

Slik kan du vandre i håp

undervisning 2023 Apr 07, 2023

Som kristne er håp en av de viktigste verdiene vi har. Det er håpet om en bedre fremtid, håpet om å leve et liv i frihet og håpet om å ha en evig relasjon med vår skaper. Å vandre i håp kan være en utfordring i en verden fylt med kaos og uro. Men når vi har Jesus ved vår side, kan vi ha en trygghet og en fred som overgår all forståelse.

Først og fremst må vi lære å sette vår tro til Jesus. Det er gjennom ham vi har tilgang til Gud og hans løfter. I 1. Peters brev 1:3 står det: "Velsignet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i sin store miskunn har gitt oss gjenfødelse til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde." Det er gjennom vår tro på Jesu oppstandelse at vi kan ha håp om evig liv og håp om at Gud vil virke i våre liv på jorden.

Videre må vi være villige til å gi slipp på frykten og bekymringene som kan hindre oss i å ha håp. I Filipperne 4:6-7 sier Paulus: "Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus." Når vi overlater våre bekymringer til Gud, kan vi oppleve en fred som overgår all forståelse.

En annen viktig faktor i å vandre i håp er å være omgitt av fellesskap med andre kristne. Vi trenger å ha mennesker rundt oss som kan styrke og oppmuntre oss når vi går gjennom tøffe tider. I Hebreerne 10:24-25 står det: "La oss legge merke til hverandre, så vi kan oppildne hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. La oss ikke holde oss borte fra vår egen forsamling, slik noen gjør. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg."

Til slutt må vi være villige til å ta steg i troen vår og stole på at Gud vil lede oss på veien. Det kan bety å gjøre ting som kan virke skremmende eller vanskelige, men når vi vet at Jesus er med oss, kan vi ha tro på at han vil lede oss på rett vei. Salme 32:8 sier: "Jeg vil lære og veilede deg på den vei du skal gå, jeg vil gi deg råd og ha mitt øye på deg."

Å vandre i håp når Jesus er med deg kan være en utfordring, men det er også en av de mest oppmuntrende og inspirerende tingene du kan gjøre. Når du setter din tro til Jesus, overlater dine bekymringer til Gud, er omgitt av fellesskap og tar steg i troen din, kan du ha en trygghet og en fred som overgår all forståelse. La oss gå ut i verden med håp og tro på Jesus ved vår side.

La oss holde kontakt og motta gratis E-bok!

Motta spennende, ukentlige nyhetsbrev med inspirasjon og oppmutntring. 

Klikk her for bokpakken